0276 216 71 45 - 0535 528 85 49

Haberler

PETEKLİ BAL FAYDALI MI?

HAYIR...;
            1 - Petekli baldaki peteğin insan sağlığına hiçbir faydası yoktur.Çünkü petek mumdan ibaret olup, mumun içinde insan sağlığına yarayacak hiçbir vitamin,mineral yoktur.
            2 - Petekli baldaki petek mumu 67.5 derecede erir.Sizin vücut ısınız kaç derece?Hal böyle olunca vücudunuz yediğiniz bu mumu nasıl eritecek?Eritemez.Bu mum midede bulamaç gibi olup midenizin ve baarsaklarınızın bütün yüzeyine sanki kurum dolmuş soba borusu gibi sıvanır.Sıvandığı için aldığınız diğer gıdalar da sindirim sisteminizde sindirilemeden dışarı atılır.Siz de beslendim diye sevinir durursunuz.
            3 - Petekli balın tahlili yapılmaz.Yapılabilmesi için bütün peteklerden numune alınması gerekir.Bu ise mümkün değildir.Sadece birkaç petekten alınan numune ile bütün petekli balın analizi yapılmış olmaz.
            4 - Petekli balın peteğinde zirai ilaç kalıntısı olabilir.(Organik üretim yapanlar hariç.)
            5 - Bazı ülkelerde (örn.Rusya da) petekli bal satmak yasaktır.
            6 - Petekli balın balını süzdükten sonra sağlam ve düzgün olan petekleri gelecek sene kullanırız düşüncesiyle ya derin dondurucuda veya kükürt yakılmış kapalı bir odada saklarız,ama bazı arıcılarımız saklama süresince peteklerini mum güvesinden korumak için insan sağlığına son derece zararlı olan NAFTALİN kullanabilirler.
             7 - Bazı petek üreten fabrikalar saf mum bulamayınca mum içine parafin veya iç yağı  katabilirler.
             8 - Petekli baldaki petek ; yeni arı yavrularının doğması, bal ve polenin depolanması için arılar tarafından  imal edilip içeriği insan sağlığına hiçbir faydası olmayan mumdan ibaret olan bir kaptır.
             9 - Eğer siz gerçekten bal yemek ve bundan da şifa bulmak istiyorsanız TANIDIĞINIZ BİR ARICIDAN VEYA GÜVENDİĞİNİZ BİR MARKANIN SÜZME BALINI ALIP YEMENİZDİR.
Zira süzme balda hiçbir mikrop veya bakteri olmaz.
            CLANDRAS arı ürünlerinde hiçbir şüpheye yer yoktur.Gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

© 2014 Clandras Arıcılık All rights reserved.